T E  Z I E N

IMG_3731.jpg

Ochtend, olie op canvas, 20 x 20 cm

De nieuwste serie landschappen met de titel OCHTEND is in december te zien in Leiden bij Ars.
Ik exposeer er met 7 collega's met wie ik in de tijd voor ik naar Groningen verhuisde bij elkaar kwam om elkaars werk te zien en erover te praten. Michael van Hoogenhuyze, als kunsthistoricus verbonden aan Ars, begon 10 jaar geleden met dit discours.
Daarbij ging het niet om mooi of niet mooi, maar om het werk te zien en de maker vragen te stellen. Dit leverde vaak verrassingen op; door de vragen kwam je als maker ook op nieuwe inzichten over je werk..."tja...waarom werk ik het liefst in vierkant...waarom demp ik mijn kleuren? Hé, er zit altijd een kleurvlakje verstopt, als een letterlijke finishing touch".

Leuk en leerzaam en het leerde me beter te kijken naar mijn eigen werk als naar dat van anderen, voorbij het oordeel "mooi" of  "nogal vaag", "chaotisch"..

Bij de tentoonstelling verschijnt een brochure over de 10 afgelopen jaren en mogelijk verleidt de tentoonstelling andere kunstenaars om deel te nemen aan een nieuwe discoursgroep.

Ook fijn om weer eens samen te exposeren in mijn geliefde stad. Op de pagina Landschappen kun je het nieuwe werk al zien, het heeft de titel OCHTEND meegekregen.

Ars Aemula
Pieterskerkgracht Leiden
www.arsaemula.nl

De tentoonstelling is van
4 t/m 19 december

Opening, LET OP! 
op zondag 12 december om 16 uur

Ik ben op zondag 12 en 19 december van 13 - 17 uur bij Ars, mocht je me willen zien en spreken.