T E K E N E N 

blad.jpeg

Het leven op het land zie je terug in mijn werk, geschilderde landschappen, af en toe een houtsnede, werken met dode vogels, tekeningetjes die ik in mijn moestuin maak of soms van een dode muis of vogel. Als ik schilder ben ik bezig met k u n s t, met mijn visie op mijn omgeving. Als ik teken kijk ik hoe iets in elkaar zit. Met een potlood of pen volg ik de vorm, de huid, de lichte en donkere tonen. Hoe is het mogelijk om met alleen maar een potlood iets zo op papier te zetten dat je het 'eraf kan pakken'? Dat ik geraakt kan zijn door mijn eigen tekening...Dat wonder ontdekte ik op de kunstacademie en het heeft me nooit meer losgelaten. Natuurlijk moest er meer gebeuren dan iets natuurgetrouw natekenen en werkte ik al die jaren aan wat ik wilde vertellen met mijn werk. En hoe ik mij kon onderscheiden van andere kunstenaars, maar ook hoe ik trouw kon blijven aan mijn ontwikkeling. 

Eind 2021 begon ik aan een 1-jarige opleiding tot herborist (kruidendeskundige), in het verlengde van mijn interesse voor planten, groente kweken en voeding van natuurlijke herkomst. Een liefde die mij nooit verlaten heeft. Die geef ik nu een grotere plaats in mijn werk. Ik teken planten die ik vind na. Naar de natuur en met zo weinig mogelijk materiaal. Een potlood, een pen.

Elke gedachte hoe ik zo'n tekening tot k u n s t (het verhaal) kan verheffen, schuif ik voorlopig terzijde. Gewoon kijken, tekenen en het wonder laten geschieden.
Zie voor meer tekeningen onder
H E R B A R I U M

boven
Hedera helix (achterkant van het blad)