D U U S T E R 

Nachtboek._webversie.jpeg

Het platteland van Groningen is een van de donkerste gebieden van Nederland. 20 Kunstenaars laten verschillende kanten van dit donker zien.

Ik maakte een NACHTBOEK, een groot woord voor een boekje dat maar 12 x 12 cm groot is. Maar van februari totaan de tentoonstelling vulde ik het boekje met 150 beelden, waardoor het een omvangrijk werk werd. Foto's, tekeningen, collages, verhalen, citaten, kortom alles wat maar betrekking had op de nacht. Ik kwam er vaak mijn bed voor uit (toch wakker) en kleedde me dik aan om naar buiten te gaan. Zo zat ik eind april rond middernacht en volle maan bij ons schaap Roos, die haar lammetjes kreeg, die we dan ook Luna en Luca noemden, Maan en Licht. Ook gingen we met een groep mensen in augustus o.l.v. een sterrenkundige en de boswachter hier in de omgeving vallende sterren kijken.

Soms was ik bang dat mijn ideeën op waren, maar altijd dienden zich nieuwe aan, eigen creaties of kant-en-klare regels uit een boek of krant.
Er zijn nog een paar bladzijden leeg, gereserveerd om lopende de tentoonstelling in te vullen.

Het NACHTBOEK is zo dik geworden dat het als een waaier openstaat. Hierdoor zijn er kleine inkijkjes, een Nachtboek geeft zich niet zomaar prijs. Om toch iets te laten zien is er een digitale presentatie van een deel van het boekje.

Expositie DUUSTER
Museum het MOW in Bellingwolde

24 september t/m 18 februari 2024

Opening op zondag 24 september vanaf 15 uur, toegang vrij

www.hetmow.nl